Williamsová zdolala aj Azarenkovú a nestratila zatiaľ ani set

25.10.2012 Celý región

Istanbul 25. októbra (TASR) - Číňanka Na Li si zachovala nádej na postup do semifinále šampionátu WTA Tour v Istanbule (dotácia 4,9 milióna dolárov), keď vo štvrtok v červenej skupine zdolala v dvoch setoch debutantku na podujatí Nemku Angelique Kerberovú v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

Kerberová mala opraty stretnutia v úvode pevne v rukách, v prvom sete mala navrch 4:2, ale potom začala postupne strácať pôdu pod nohami. Nasadená osmička turnaja Na Li predčila svoju súperku od tej chvíle najmä v presnosti, v druhom dejstve už viedla 5:1 a mohla skončiť zápas aj skôr. Jej minizaváhanie v siedmom geme Kerberová využiť na zvrat nedokázala a Nemka tak odchádza z Turecka bez výhry.

"Na kurte som sa cítila oveľa lepšie ako včera. Tréner mi prízvukoval, aby som využívala topspinové údery. Hrala som variabilne, menila som miesta kam smerovali do zakončenia moje lopty. proti Azarenkovej chcem zopakovať tento výkon a pobiť sa o miesto v najlepšej štvorke," povedala po stretnutí Číňanka, ktorá sa v piatok pobije o druhú semifinálovú miestenku v priamom súboji s Bieloruskou Victoriou Azarenkovou.

Číňanka Na Li si zachovala nádej na postup do semifinále šampionátu WTA Tour v Istanbule (dotácia 4,9 milióna dolárov), keď vo štvrtok v červenej skupine zdolala v dvoch setoch debutantku na podujatí Nemku Angelique Kerberovú v dvoch setoch 6:4 a 6:3. Bez straty pokračuje na turnaji už vo štvrtok istá semifinalistka Američanka Serena Williamsová, ktorá si v ťaháku piatkového programu poradila so svetovou jednotkou Victoriou Azarenkovou po výsledku 6:4, 6:4.

Kerberová mala opraty stretnutia v úvode pevne v rukách, v prvom sete mala navrch 4:2, ale potom začala postupne strácať pôdu pod nohami. Nasadená osmička turnaja Na Li predčila svoju súperku od tej chvíle najmä v presnosti, v druhom dejstve už viedla 5:1 a mohla skončiť zápas aj skôr. Jej minizaváhanie v siedmom geme Kerberová využiť na zvrat nedokázala a Nemka tak odchádza z Turecka bez výhry. "Na kurte som sa cítila oveľa lepšie ako včera. Tréner mi prízvukoval, aby som využívala topspinové údery. Hrala som variabilne, menila som miesta kam smerovali do zakončenia moje lopty. proti Azarenkovej chcem zopakovať tento výkon a pobiť sa o miesto v najlepšej štvorke," povedala po stretnutí Číňanka, ktorá sa v piatok pobije o druhú semifinálovú miestenku v priamom súboji s Bieloruskou Victoriou Azarenkovou.

Williamsová zdolala aj Azarenkovú

V druhom stretnutí červenej skupiny nastúpili proti sebe v šlágri dňa svetová i nasadená jednotka Azarenková proti olympijskej šampiónke z Londýna a už istou semifinalistkou Serenou Williamsovou z USA. Američanka čelila hneď v piatom geme zložitému stavu 0:40 pri vlastnom podaní, no tlak zvládla excelentne a všetky tri brejkbaly odvrátila. Vo ôsmom potom zobrala servis Bielorusky a mala možnosť set dopodať, ale svetová líderka zdramatizovala priebeh rebrejkom. Vzápätí však psychickú výhodu nevyužila, neudržala si podanie a Američanka šla do vedenia 1:0 na sety. Séria prehratých servisov pokračovala, no Azarenková zisk z úvodu druhého dejstva aj potvrdila a po dvoch brejkoch sa ujala vedenia 3:0. Od tej chvíle však pokračovala jej mizéria s vlastným servisom, Williamsová vyrovnala na 3:3 a začala diktovať tempo. V desiatom geme podávala Bieloruska na udržanie sa v zápase, a znovu zlyhala, keď "premenila" druhý mečbal Američanky svojou celkovo deviatou dvojchybou v stretnutí. "Vedela som, že viem zahrať aj lepšie ako včera, darilo sa mi aj na podaní. Nepoddala som sa ani vtedy, keď súperka mala dva brejky k dobru a myslím si, že tento moment rozhodol o osude celého stretnutia," povedala do telelvíznych kamier po dueli víťazka.

Erraniová kanárom vymazala Stosurovú v rozhodujúcom sete

Dvojchybou sa skončil aj jediný piatkový súboj bielej skupiny. Zvládla ho Talianka Sara Erraniová, ktorá po jasnej prehre s Mariou Šarapovou reparát a zdolala "náhradníčku" Samanthu Stosurovú v troch setoch za 1:50 h. Prvý set vyhrala Talianka, v druhom dominovala Austrálčanka a nečakalo sa, že Erraniová povstane z popola. Stosurová však začala v úvode produkovať jednu nevynútenú chybu za druhou a jej súperka sa predviedla koncentrovanou hrou bez zaváhaní a uštedrila súperke kanára. Stosurová, ktorá ako náhrada za Češku Petru Kvitovú hrala svoj prvý súboj, prehrou hneď aj prišla o šancu postúpiť medzi najlepšiu štvorku. Na úspech jej nestačilo ani 44 víťazných úderov, jej súperka sa prezentovala len pätnástimi. O druhej semifinalistke rozhodne piatkový súboj medzi Poľkou Agnieszkou Radvaňskou a Erraniovou. "Rozhodlo to, že v treťom sete hrala súperka nervózne, hromadila chyby, a to som využila. Začalo sa mi dariť, ponúknuté príležitosti som využila a nepustila som Samanthu späť do zápasu. Zajtra sa chcem pobiť čo najviac o postup," konštatovala Erraniová.



červená skupina:

Na Li (8-Čína) - Angelique Kerberová (5-Nem.) 6:4, 6:3
Serena Williamsová (3-USA) - Victoria Azarenková (1-Biel.) 6:4, 6:4

tabuľka:

1. Serena Williamsová 3 3 0 6:0
2. Victoria Azarenková 2 1 1 2:3
3. Na Li 2 1 1 2:2
4. Angelique Kerberová 3 0 3 1:6


biela skupina:

Sara Erraniová (7-Tal.) - Samantha Stosurová (Austr.) 6:3, 2:6, 6:0

tabuľka:

1. Maria Šarapovová* 2 2 0 4:1
2. Agnieszka Radwaňská 2 1 1 3:2
3. Sara Erraniová 2 1 1 2:3
4. Samantha Stosurová 1 0 1 1:2
5. Petra Kvitová 1 0 1 0:2
 

Vyberte región